Bakłażanowe roladki
Składniki
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 1 serek śmietankowy
- 1 ser camembert
- 1 oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- zioła
Przygotowanie
Na początku kroimy bakłażan i cukinię na cienkie plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem, a w międzyczasie podgrzewamy oliwę – najlepiej na patelni grillowej. Gdy ta będzie rozgrzana, a nasze warzywa pokrojone, smażymy je chwilkę z obu stron. Do serka wsypujemy sól, pieprz i zioła oraz szczypiorek. Następnie smarujemy tym każdy plaster naszych warzyw, kładąc na tym pasek sera pleśniowego. Zwijamy to w ładną roladkę, a następnie wiążemy je szczypiorkiem bądź też przebijamy wykałaczkami.
Ten przepis pochodzi z zaprzyjaźnionego blogu Bon Appetit Małgorzaty.
Dodaj komentarz