Bakłażanowe roladki

Bakłażanowe roladki

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 ser camembert
  • 1 oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • zioła

Przygotowanie

Na początku kroimy bakłażan i cukinię na cienkie plastry. Przyprawiamy solą i pieprzem, a w międzyczasie podgrzewamy oliwę – najlepiej na patelni grillowej. Gdy ta będzie rozgrzana, a nasze warzywa pokrojone, smażymy je chwilkę z obu stron. Do serka wsypujemy sól, pieprz i zioła oraz szczypiorek. Następnie smarujemy tym każdy plaster naszych warzyw, kładąc na tym pasek sera pleśniowego. Zwijamy to w ładną roladkę, a następnie wiążemy je szczypiorkiem bądź też przebijamy wykałaczkami.

Bakłażanowe roladki

Ten przepis pochodzi z zaprzyjaźnionego blogu Bon Appetit Małgorzaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *