Jak suszyć owoce?

Jak wiadomo, najzdrowszą przekąską na świecie są suszone owoce. Nie tylko zachowują one pełnię swoich właściwości, ale też smakują słodko i są bardzo pożywne. Wcale nie trzeba kupować ich w sklepach, gdzie mogą być dość drogie – zawsze można zdecydować się na samodzielne ich wysuszenie.Nie jest to trudne – wystarczy tego typu owoce dokładnie umyć, a następnie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 50-70 stopni. Czas suszenia jest różny – podczas gdy niektóre owoce suszą się szybciej, inne potrzebują do tego znacznie więcej czasu. Liczmy nawet na 12 godzin.

Komentarze

  1. monisa pisze:

    czasami i te 12 godzin to mało jak słabo suszy lub są bardzo wilgotne. Nawet 2 doby bywało że trzeba było to robić.

  2. Dietetyk pisze:

    Bardziej polecam specjalne suszarki do owoców, obecnie nie są zbyt drogie a dużo szybciej suszą niż piekarnik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *