Ostre poduszeczki z ciasta francuskiego

Składniki
- kilka pomidorów (suszonych)
- 1 gotowe ciasto francuskie
- oliwki (kilka czarnych)
- 1 białko
- 1 papryczka chili
- kulka mozzarelli
Przygotowanie
Rozwijamy nasze ciasto, wycinając z niego kształty (preferowane kwadraty, jak na zdjęciu – 5 x 5 cm). Na każdym z kwadratów układamy plaster mozzarelli, kawałek pomidora, papryczki chili i przepołowione oliwki. Białkiem jajka obsmarowujemy brzegi ciasta, by to przybrało ładny kolor. Pieczemy przez 20 minut (lub do osiągnięcia odpowiedniego koloru) w temperaturze 190 stopni. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, nasze kwadraciki będą “wybrzuszone” niczym poduszki.
Ten przepis pochodzi z zaprzyjaźnionego blogu Bon Appetit Małgorzaty.
Dodaj komentarz