Przepis na duszoną cukinię

xtf33877

Jeżeli ktoś z Was posiada jeszcze cukinię gdzieś w zamrażarce, przepis ten pozwoli ją wykorzystać w bardzo dobry sposób. Duszona cukinia znakomicie nadaje się zarówno na obiad, jak i na dodatek do niego – robi się ją szybko, a samo przygotowanie jest proste.

Składniki

  • 2 małe cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 cebula
  • 4-5 łyżek śmietany kremówki
  • olej (do smażenia)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Na początku kroimy naszą cebulę w drobną kostkę, to samo robimy z cukinią, by później podsmażyć je na pokrytej olejem patelni. Wlewamy do nich śmietankę, dodajmy zioła i doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem (zmielonym za pomocą praski).

pjfmx7vv

Ten przepis pochodzi z zaprzyjaźnionego blogu Bon Appetit Małgorzaty.

Komentarze

  1. Kasia pisze:

    Bardzo lubię cukinię, ale do tej pory robiłam jedynie nadziewaną. Muszę spróbować Twojej 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *