Przepis na makaron czosnkowo-krabowy

Poniższy przepis pełni rolę doskonałej przystawki, aczkolwiek doskonale sprawdza się jako samodzielne danie, czy to w towarzystwie sałatki, czy też w otoczeniu zwykłego chleba. Danie można jeść o każdej porze dnia – pasuje zarówno na śniadanie, jak i późny obiad. Jest proste i bardzo szybkie do przygotowania – zarazem można łatwo je dopasować do swoich potrzeb, dodając jakieś zioła i dodatkowe przyprawy.

Składniki

1 paczka makaronu (najlepiej fettuccine)
110 g masła
3-4 szklanki mięsa kraba
4 ząbki czosnku (przeprasowane)
sól i pieprz (do smaku)

Sposób przygotowania

Podgrzewamy łyżkę masła z czosnkiem na średnim ogniu (około 2 minut, w rondelku) – następnie topimy pozostałe masło i dodajemy do niego mięso kraba. Zarówno masło, jak i sos krabowy dodajemy do ugotowanych klusek i podajemy w dużym talerzu – najlepiej robić to wtedy, gdy całość jest jeszcze gorąca.

Garlic-Crab-Pasta-4-500x402

Komentarze

  1. Stolik w kropki napisał(a):

    Brzmi bardzo pysznie 🙂 Kocham makarony, takiej wersji chyba jeszcze nie jadłam…

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *