Przepis na wegańskie taco

Wielu z nas marzy o przygotowaniu własnego, najlepiej idealnego taco. A idealne wcale nie gryzie się ze słowem “wegańskie”. Zapraszam do czytania, a także praktykowania poniższego przepisu.

Składniki

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 kabaczek
  • 1 jalapeno
  • 1 łyżka przyprawy do taco
  • 1 cytryna
  • 1 puszka czarnej fasoli, osuszonej
  • 10 małych tortilli
  • 1 awokado (pokrojone na plasterki)
  • sałata
  • pomidor (na kostkę)
  • oliwki

Sposób przygotowania

Przecinamy cebule na kształt półksiężyca, a następnie przecinamy również papryczkę jalapeno oraz kabaczek. Podgrzewamy fasolkę w małym garnku lub mikrofali. Następnie na patelni rozgrzewamy olej (na średnim ogrniu) i dodajemy do niego cebule – gotujemy je przez 3 minuty, po czym dorzucamy do nich kabaczek i przyprawy. Wyciskamy sok z połówki cytryny i dodajemy go do całości – gdy kabaczek zrobi się delikatny, zdejmujemy całość z gazu. W międzyczasie podgrzewamy tortille na ciepłej patelni – następnie z całości składników formujemy taco.

au1xs193

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *