Przepis na wegańskie taco

Wielu z nas marzy o przygotowaniu własnego, najlepiej idealnego taco. A idealne wcale nie gryzie się ze słowem “wegańskie”. Zapraszam do czytania, a także praktykowania poniższego przepisu.
Składniki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 1 kabaczek
- 1 jalapeno
- 1 łyżka przyprawy do taco
- 1 cytryna
- 1 puszka czarnej fasoli, osuszonej
- 10 małych tortilli
- 1 awokado (pokrojone na plasterki)
- sałata
- pomidor (na kostkę)
- oliwki
Sposób przygotowania
Przecinamy cebule na kształt półksiężyca, a następnie przecinamy również papryczkę jalapeno oraz kabaczek. Podgrzewamy fasolkę w małym garnku lub mikrofali. Następnie na patelni rozgrzewamy olej (na średnim ogrniu) i dodajemy do niego cebule – gotujemy je przez 3 minuty, po czym dorzucamy do nich kabaczek i przyprawy. Wyciskamy sok z połówki cytryny i dodajemy go do całości – gdy kabaczek zrobi się delikatny, zdejmujemy całość z gazu. W międzyczasie podgrzewamy tortille na ciepłej patelni – następnie z całości składników formujemy taco.
Dodaj komentarz