Desery

Deser z bananów i czekolady

Marzy Ci się smaczny i jednocześnie chłodny oraz orzeźwiający deser? Mamy dla Ciebie idealną propozycję – deser z bananów i czekolady, który pozwoli zyskać wyjątkową ochłodę w upalne dni!

Przepis na sernik z jogurtu greckiego

Szukasz szybkiego przepisu na smaczny i lekki sernik bez pieczenia? Sprawdź nasz przepis na sernik z jogurtu greckiego oraz owoców np. truskawek, wiśni lub jagód. 

Przepis na deser truskawkowy

Desery z owocami to prosty sposób na połączenie przyjemnego z pożytecznym. Dziś przepis na deser truskawkowy, który przygotujesz w ekspresowym tempie!

Sernik z owocami przepis

Sernik na zimno przepisy – Szukasz przepisu na lekki i dietetyczny sernik z owocami? Na pewno urzeknie Cię smak sernikowej owsianki, która stanie się nie tylko ulubionym deserem, ale także sprawdzi się, jako pożywne i smaczne śniadanie dla łasucha.

Ciasto kopiec kreta przepis

Ciasto kopiec kreta doskonale sprawdzi się, jako codzienny deser i odświętne uwieńczenie wystawnego posiłku. Jak przygotować domową wersję popularnego ciasta z proszku? Kopiec kreta to jedno z tych ciast, na które zawsze mamy ochotę. Połączenie owoców, smacznego kremu oraz innej niż zwykle formy sprawia, że chętnie częstujemy nim naszych gości oraz sami z ochotą sięgamy po kolejny kawałek.

Przepis na gruszki oraz jej właściwości

Gruszka właściwości odżywcze – Pamiętasz wycieczki do sadu na tak zwaną “złodziejkę”? Gruszki były głównym łupem tych wypraw. Niosą one ze sobą piękne wspomnienia, które możesz obudzić w trakcie najbliższych świąt przyrządzając te pyszne na różny sposób. W ziemie szczególnie smaczną propozycją podania okazują się pieczone gruszki. Ale pomyśl jak będzie miło, gdy zasiądziesz razem ze swoją rodziną do tego jakże uroczego deseru i powiesz dzieciom parę ciekawych zdań na temat historii gruszki i wszystkiego, co dobre wnosi dla naszego zdrowia ? gruszki będą od razu smakować lepiej. A więc zaczynamy!

Jak zrobić chrupiące gofry

Jak zrobic ciasto na gofry – Odwiecznym rywalem naleśników, tak często przygotowywanych przez Polaków na śniadanie, są gofry. Do ich zrobienia potrzebne będzie specjalne urządzenie zwane gofrownicą. Same gofry z kolei powinny być chrupiące – najlepiej zjadać je od razu po przygotowaniu, gdy te są jeszcze gorące.