Przekąski

Przepis ogórki małosolne

Przepis ogórki małosolne – sprawdź, jak przygotować domowe ogórki małosolne, które nie tylko doskonale pasują się do kanapek czy mięsnych lub rybnych dań, ale także są cennym źródłem zdrowych probiotyków.

Przepis na tortille z kurczakiem i warzywami

Zastanawiasz się z czym zrobić tortille? Wypróbuj nasz przepis. Domowa tortilla z kurczakiem to super pomysł na szybki obiad lub pożywną kolację. Jeżeli nie macie ochoty na wizytę w fast – foodzie przygotujcie ją w domu. Wystarczy, że kupicie gotowe placki do tortilli – najlepiej z pełnoziarnistej mąki oraz sięgniecie po dostępne w każdym domu składniki np. kurczaka i świeże warzywa. Sprawdzony przepis na tortille z kurczakiem i warzywami znajdziecie poniżej.

Kanapka panini – przepis na włoskie kanapki

Kanapka panini to jedno z flagowych dań słonecznej Italii. Jak przygotować to smaczne, szybkie i sycące danie? Dlaczego warto skusić się na kanapki panini?

Placki z piersi z kurczaka i warzywami

Przepisy z drobiu  –  Danie bardzo smaczne i mało kaloryczne . Placuszki z piersią z kurczaka i warzywami można podać jako dodatek do obiadu bądź przystawkę . Jako , że piersi z kurczaka  w naszych domach zazwyczaj goszczą w postaci kotletów , dziś podam szybki i tani przepis na dobrą potrawę z ich udziałem .

Frytki jak z McDonalda

Lubicie frytki z McDonalda? Są takie dni , że moglibyście jeść je kilogramami ? Już dziś możesz zrobić je we własnej kuchni , przepis na frytki z mcdonalda nie jest o tyle trudny co czasochłonny.

Przepis kruche ciasto

Jak zrobić ciasto kruche – kojarzy nam się ono ze smakami dzieciństwa. Doskonale komponuje się z naturalną słodyczą owoców np. jabłek, gruszek lub śliwek oraz delikatną chrupkością kruszonki.

Przepis na dobre kruche ciasto – Poniżej przepis na lekką, orzeźwiającą i wyjątkowo smaczną wersję kruchego ciasta z rabarbarem oraz kruszonką z migdałów.

Cebula z nadzieniem

Zaprezentowana w tym przepisie cebula z farszem z kapusty i innych dodatków jest wspaniałym daniem na różnego rodzaju imprezy i święta. Doskonale wygląda i można ją podawać jako przystawkę.

Składniki

Starczają na cztery porcje

  • 4 duże cebule (czerwone)
  • 1/4 czerwonej kapusty
  • 1 gruszka
  • 1 garść rodzynek
  • 2 łyżki selera (startego)
  • 1 kawałek sera gorgonzola
  • sól, pieprz, miód, oliwa z oliwek

Przygotowanie

Zaczynamy od obrania naszych cebul – dbamy o to, by wciąć jej “kapelusz”, a więc górną ich część. Następnie wydrążamy środek, wsypując do niego szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy niewielką ilością oliwy, a następnie odstawiamy na czas przygotowania farszu.

By zrobić nadzienie szatkujemy kapustę, a następnie obraną gruszkę trzemy na tarce – podobnie, jak seler. Rodzynki kroimy na drobne kawałki, a to wszystko mieszamy e sobą i przyprawiamy solą i pieprzem. Dbamy też, aby dodać kilka kropel miodu. Następnie farszem wypełniamy cebule, by po chwili włożyć je do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekamy je aż będą miękkie (trwa to mniej więcej 25 minut).