Tost pomidorowy z masłem bazyliowym

Prawdą jest, iż do pięknie dojrzałego pomidora niewiele trzeba dodać, by uzyskać efekt. Ten przepis ma zaledwie kilka składników, jednakże szybko stał się przepisem często praktykowanym przeze mnie w porze lunchu. To masło jest przyprawą, która nadaje smak latu – sprawdza się znakomicie na przykład na grillowanej kukurydzy lub – jak poniżej widać – na tostach.

Składniki

  • 1 łyżka pokrojonej bazylii
  • 4 łyżki masła, letniego (nie prosto z lodówki)
  • 1 kromka wiejskiego chleba w postaci tosta
  • 3 pokrojone cienko plasterki naturalnych pomidorów
  • sól morska

W małej misce łączymy ze sobą bazylię oraz masło. Tym smarujemy rozgrzany tost. Następnie na wierzch kładziemy pomidory, które następnie posypujemy solą.

7637772482_ab8f38a604_b-625x465

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *