Kanapka panini to jedno z flagowych dań słonecznej Italii. Jak przygotować to smaczne, szybkie i sycące danie? Dlaczego warto skusić się na kanapki panini?
W czasach ?jedzenia śmieciowego?, fast foodów i przepełnionych chemią produktów spożywczych społeczeństwo zmaga się z wieloma problematycznymi chorobami, z których jedną z najbardziej uporczywych, a zarazem Read More »
Majeranek jest bardzo aromatyczną przyprawą pochodzącą z Egiptu i Arabii – często myli się go z oregano, głównie dlatego, iż posiada bardzo podobny wygląd. W dniu Read More »
Tłuszcz palmowy, a raczej utwardzony olej palmowy znajduje się w niemal wszystkich produktach spożywczych, od ciastek, batonów, przez mrożonki, aż do margaryn i słonych przekąsek. Na Read More »
Spotkania ze znajomymi i bliskimi sprzyjają spożywaniu niezdrowych przekąsek czy słodzonych napojów. Dlaczego jednak nie zdecydować się na przygotowanie pysznych i pełnych witamin drinków bezalkoholowych? Przedstawiamy Read More »