Przepis na krabowo-czosnkowy makaron
Poniższy przepis doskonale sprawdza się w sytuacjach, w których po prostu nie mamy czasu na przygotowanie czegoś ekstra trudnego i wyrafinowanego. Makaron podany w ten sposób jest nie tylko smaczny, ale też pożywny – a jego przygotowanie, bez gotowania, to raptem 2 minutki.
Składniki
- 1 paczka długiego makaronu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 3 łyżki pokruszonego czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- ok. 113 g masła
- 250 g mięsa kraba
Sposób przygotowania
Na samym początku gotujemy makaron w taki sposób, jak jest to zalecane na jego opakowaniu. Podgrzewamy patelnię na średnim ogniu i dodajemy do niej oliwę, masło oraz czosnek – gdy masło się odrobinę roztopi, dodajemy troszkę pieprzu i sosu ostrygowego. Następnie delikatnie dodajemy naszego kraba. Suszymy kluski i wrzucamy je do naszej mieszanki krabowej – podajemy od razu, gdyż wtedy smakuje najlepiej.
Dodaj komentarz