Kaszotto z kaszy gryczanej
Szukasz zdrowego i sycącego pomysłu na obiad? Kaszotto z kaszy gryczanej idealnie sprawdzi się, jako szybki obiad. Sprawdź przepis na kaszę gryczaną z kurczakiem i warzywami, które dostarczy cennych wartości odżywczych i doskonale nadaje się także dla osób na diecie. Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy szybkie i ciekawe pomysły na obiad!
Kasza gryczana przepisy
Dania z kaszy gryczanej stosunkowo rzadko goszczą na naszych stołach, jednak naprawdę warto urozmaicić nimi codzienne menu, gdyż dostarczają cennych witamin i minerałów oraz usprawniającego funkcjonowanie układu pokarmowego błonnika.
Z innej kategorii: Przepis na barszcz wielkanocny
Ciekawym i szybkim pomysłem na obiad jest kaszotto z kaszy gryczanej Do przygotowania potrawy wykorzystać możemy filet z kurczaka lub indyka oraz ulubione warzywa – kasza gryczana z warzywami. Danie przygotujesz ekspresowo – 20 minut i obiad gotowy!
Kaszotto przepis
- szklanka kaszy gryczanej
- ½ kg piersi z indyka lub kurczaka
- 1 por
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 papryka
- sól pieprz do smaku
- pół kapusty pekińskiej
- natka pietruszki
Może cię zainteresować przepis: Tuńczyk z puszki przepisy
Przepis na risotto z warzywami
Przygotuj głęboką patelnię rondel z grubym dnem lub wok. Mięso pokrój w kostkę i usmaż na niewielkiej ilości oleju. Gdy nabierze złotawego koloru dodaj nieugotowaną kaszę gryczaną i smaż całość około 5 minut uważając, aby kasza się nie przypaliła. Dodaj pokrojone warzywa i smaż jeszcze chwilkę. Całość zalej gorącą wodą tak, aby przykryła wszystkie składniki. Duś na małym ogniu do momentu, gdy kasza będzie miękka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub ozdób połówkami orzechów włoskich.
Smacznego!
Dodaj komentarz